Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet
Hello everybody, it's me, Dave, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet. One of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet is one of the most favored of recent trending meals in the world. It's enjoyed by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look fantastic. Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet is something which I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet estimated approx 75 minutos.
To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet using 14 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.
Reseña Historica:
El chili con carne o chili (proveniente de la palabra Chili en Náhuatl) es una comida tradicionalmente mexicano-estadounidense (aparece como entrada en el "Vocabulario español de Texas", Por Gilberto Cerda, Berta Cabaza y Julieta Farias: (2. print.), University of Texas Press, 1953). Se considera un plato de lo que se denomina cocina Tex-Mex. Se supone que el chili es una comida originada por la influencia gastronómica mexicana en los Estados Unidos. Quizás sea uno de los platos más populares de la gastronomía norteamericana. En casi todos los restaurantes de comida rápida es posible conseguirlo en su menú solo o como parte de ensaladas.
En Venezuela hacemos nuestro propio chili con los frijoles negros, con arroz blanco y la carne molida mezclandolos directamente en el plato. Una anécdota interesante es que el actual presidente Barack Obama recientemente declaro que es unos de sus platos preferidos.
Desde nuestro punto de vista es un plato bien completo desde el punto de vista nutricional si se acompaña de ensaladas ya que contiene nutrientes de los tres principales grupos de la pirámide: proteínas, fibras y carbohidratos.
Ingredients and spices that need to be Take to make Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet:
- Ingredientes Para el Chili Con Carne
- 1 Libra carne de res molida
- 2 Tazas caraotas (frijoles) rojos blandos (cocidos sin condimento)
- 1 Taza tomate licuado en poca agua
- 1 Cebolla finamente cortada
- 8 Dientes ajos machacados (50% para el marinado de la carne y 50% para el sofrito)
- 1 Cdts comino fresco
- 1 Cdts adobo casero
- ¼ Cdts paprika o pimentón molido
- 1 Cdts sazón para fajitas
- 2 Cdas aceite (para el marinado)
- 2 Cdas aceite de oliva (para el sofrito)
- 1 Cda salsa barbecue
- al gusto Sal y pimienta
Instructions to make to make Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet
- En un bowl ponga los ingredientes del marinado (ajo, adobo, aceite, Comino, paprika, sal y pimienta); remueva hasta unir todos los ingredientes
- Incorpore la carne molida y mezcle bien hasta que los condimentos estén bien esparcidos por la carne
- Deje marinar por una hora más o menos.
- Aparte en un cardero o recipiente de 6 litros coloque el aceite de oliva, el ajo restante; cocine por 1 minuto a fuego medio
- Incorpore la cebolla; mezcle hasta unificar los ingredientes; cocine hasta que la cebolla se cristalice
- Adicione la carne al sofrito; remueva muy bien y sofría por 4 minutos a fuego medio alto, sin dejar de remover
- Añada el tomate y deje hervir a fuego medio alto
- Adicione la salsa barbecue; cocine por 30 minutos a fuego medio
- Ponga los frijoles y remueva hasta unificar toda la preparación
- Corrija de sal y pimienta; apague el fuego y deje reposar hasta que la carne este a temperatura ambiente
- Tips:
- Puede sustituir la carne de res molida, por carne de pollo molida o pavo, en cuyo caso sustituya también los frijoles rojos por frijoles blancos, es decir en lugar de preparar con chile con carne, seria chile con pollo o chile con pavo. Estoy seguro que también les encantará.
As your experience and also confidence expands, you will discover that you have more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your personal tastes over time. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or more active ingredients or is a bit essentially hot, you can make straightforward modifications to attain this objective. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. As for basic cooking abilities for beginners you do not require to learn them yet just if you understand some straightforward cooking techniques.
This isn't a complete overview to fast as well as very easy lunch recipes but its good food for thought. With any luck this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this special food Recipe of Favorite Chili Con Carne de Dalila´s Gourmet. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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